Om selve behandlingen
Ved første akupunkturbehandling optager jeg journal og spørger ind til mange forskellige ting som f.eks. kost, søvn og livsstil. Derudover benytter jeg mig af puls- og tungediagnose. Journalen giver et billede af symptomer og kroppens ubalancer og på den baggrund stiller jeg den kinesiske diagnose og sammensætter behandlingen.

Ved selve behandlingen anvender jeg typisk 10-20 sterile engangsnåle, som sættes forskellige steder i kroppen. Det gør ikke ondt at få sat nålene, men nogle af nålene kan give en lille stødagtig fornemmelse, der hurtigt forsvinder igen. Det er helt normalt. Når nålene er sat, ligger du og slapper af med dem i kroppen i cirka en halv time, hvorefter de fjernes. Efter behandlingen kan du føle dig træt eller afslappet. Det kan derfor være en god idé at tage den med ro resten af dagen. Husk også at drikke rigeligt med vand.

Det er individuelt, hvordan en akupunkturbehandling opleves. Som regel skal du regne med 3-5 behandlinger, førend der er en mærkbar ændring, men mange oplever forandringer allerede efter første behandling. Det er ligeledes individuelt, hvor mange behandlinger, der skal til for helt at fjerne symptomerne. Det anhænger af symptomerne og hvor længe man har haft dem.

Nålene kan rigtig meget, men de kan ikke alt. Du skal derfor være indstillet på, at behandlingen er et samarbejde, hvor vi også taler om livsstil og eventuelle livsstilsændringer for at opnå det bedste resultat.