Om Rebekka Simonsen

Lysten og interessen for akupunktur spirede længe i mig, inden jeg kastede mig over faget. En baggrund som klassisk og moderne danser gav mig tidligt en grundlæggende forståelse og fornemmelse for kroppen og dens muligheder samt begrænsninger. Dansen førte mig videre til yogaens forunderlige verden samt en mindfulness-instruktøruddannelse. I yoga og mindfuldness bruger man ligesom i akupunkturens verden også kroppen og vejrtrækningen til at helbrede sig selv.

Gennem tiden og egne erfaringer blev jeg styrket i, hvordan alternativ behandling – også kaldet komplementær behandling – på fantastisk vis og uden bivirkninger supplerer det etablerede sundhedssystem. Herfra voksede mit ønsket om at arbejde konkret med mennesker og kroppen inden for forebyggelse og komplementær behandling. Et ønske, der førte til den 2,5 år lange uddannelse som akupunktør i Traditionel Kinesisk Medicin på Københavns Akupunkturskole. Sideløbende med uddannelsen har jeg afsluttet de obligatoriske 300 timers anatomi, fysiologi og sygdomslære hos læge Ole Købke, 50 timers sundhedspsykologi hos Karsten Munk og 12 timers førstehjælp gennem Røde Kors.

Udover at have min egen klinik afholder jeg løbende workshops og er også vejleder og supervisor på Københavns Akupunkturskole.

Min tilgang
Akupunkturens holistiske tankegang, der anskuer det hele menneske og ikke blot det enkelte symptom, og hvor krop og psyke hænger uløseligt sammen, er fuldstændig i tråd med min livsopfattelse. Da alle mennesker er forskellige, selvom visse symptomer kan være ens, er min tilgang til akupunkturen altid at skræddersy behandlingen til det enkelte menneske. Jeg afsætter derfor god tid til hver behandling, sætter mig grundigt ind i de eksisterende problematikker og bestræber mig på at gøre den enkelte behandling personlig, autentisk og virkningsfuld.

Jeg efteruddanner mig løbende og holder mit opdateret med, hvad der sker inden for akupunktur og komplementær behandling.

Udover akupunktur
Jeg er tidligere uddannet inden for kommunikation, journalistik og markedsføring, hvor jeg i mange år har arbejdet i medicinalindustrien, uddannelsessektoren og den grafiske branche. Dette drager jeg fordel af i min behandling, idet jeg bruger min erfaring i at tale med mennesker og min analytiske tilgang til at komme rundt om det hele menneske, sortere i relevant og ikke relevant for til sidst at kunne stille den endelige kinesiske diagnose. Senest har jeg arbejdet som digital projektleder i Center for Kræft og Sundhed, København, i et forskningsprojekt for brystkræftopererede kvinder, hvor jeg var med til at skabe, eksekvere og markedsføre en hjemmeside til brystkræftopererede kvinder med digital træning som øvelser, yoga, lymfedrænage og mindfulness.

Akupunktur Lyngby - Rebekka Simonsen

UDDANNELSE

2022
Kranio-Sakral terapi, posturologisk korrektion af kranium og fodstilling, Lars Kjeldal
Reiki 2, Juri Christensen
Smertelindring med Øreakupunktur, Lars Kjeldal
Thorax kursus, First 8

2021
Reiki 1, Juri Christensen
Master Tung Acupuncture and Facereading, Philip Weeks og Claus Sørensen
Diagnose og behandling af stress og angst, Nigel Ching
Behandling af Shen-ubalancer, Nigel Ching
Fem fase diagnose – emotioner og konstitutioner, Nicholas Garner

2020
Treating Traume – Understanding the PTSD healing proces, Tzafri Nachmani

2019
Bindevævsteknik og bindevævsmassage, Fulcrum Institute, Helle Haugaard
Dr. Tan Balance method Seminar 1, 2, 3, Israeli Tan Center, Guy Polak og Adi Fromm
RESET 1 og 2, behandling af kæbespændinger med kinesiologi
Hawaiiansk Heartwork lomi lomi massage
Healing food og TCM, Diderick Leggett

2018
Workshop 14 dage på Shanghai University of Traditional Chinese Medicine
Øreakupunktur modul 1 og 2, Anne Marie Vester
Meridianbalancering 2, Lars Kjeldal

2017
Autoriseret NADA-behandler, NADA Danmark, Lars Wiinblad
Posturologi, Lars Kjeldal

2016
Smertebehandling gennem meridianafbalancering, Lars Kjeldal

2015
Akupunktør i Kinesisk Traditionel Medicin (TCM), Københavns Akupunkturskole, RAB-godkendt
Anatomi, fysiologi og sygdomslære, 300 timer, Læge Ole Købke
Sundhedspsykologi, 50 timer, Karsten Munk

2013
Medinstruktør i Meditation og Mindfulness, Henning Daverne

2004
Master i Professionel Kommunikation, Roskilde Universitetscenter

1998
Cand.ling.merc. i fransk, Copenhagen Business School