skip to Main Content
Afhjælp kronisk inflammation i kroppen med livsstilsændringer

af Rebekka Simonsen

Inflammation er en reaktion i kroppen, der giver rødme, hævelse og ømhed, hvor den opstår. Den fungerer som en beskyttelse af kroppen, idet det betyder, at vi så forholder os i ro, så kroppen kan hele op. Lever og bevæger vi os forkert gennem længere tid, risikerer vi at få en kronisk inflammationstilstand. Det betyder, at kroppen kammer over, og immunforsvaret begynder at angribe sig selv. Det giver en kronisk betændelsestilstand i kroppen, hvor forskellige smerter opstår og sygdomme udvikles. Desværre går det ikke bare væk af sig selv.

Kig på kosten

For at komme inflammationen til livs skal man først og fremmest kigge på sin kost. Skru ned for det, der skaber inflammation, fx alkohol og sukker. Skru op for det, der dæmper inflammation, som fx vandmelon, gurkemeje, granatæble og ingefær. Vær ikke fanatisk, da det kan blive for hårdt og uoverskueligt. Find en balance og vær nysgerrig på, hvad der gavner dig, som du kan lide, og hvad der ikke gavner dig, og som du kan undvære eller skrue ned for.

Især antioxidanterne
Antioxidanter er vigtige i forhold til at reducere inflammation i kroppen. Her er blandt andet gurkemeje, granatæble og ingefær fyldt med antioxidanter. Ofte er det dog ikke tilstrækkeligt med antioxidanter gennem kost. Prøv derfor kosttilskuddet Total Gurkedol, der giver et ordentligt boost antioxidanter.

Også Manuka honning 400+ virker ekstremt antiinflammatorisk på kroppen. Brug den i din te. Det skal være Manuka 400+, da den virker bedst.

Omega-3-fedtsyrer (fiskeolie) findes i fede fisk og har en lindrende virkning på symptomer ved inflammatoriske gigtsygdomme.

Dyk også ned i litteraturen. Find bøger, der omhandler antiinflammatorisk kost og bliv derigennem klogere på, hvad der skal mere af, og hvad der skal mindre af.

Motion og akupunktur støtter også op om at dæmpe inflammation
Bevægelse er også med til at holde inflammation i kroppen nede. Ifølge eksperterne bidrager fysisk aktivitet nemlig til at dæmpe inflammation.

Derudover kan det være en rigtig god idé at støtte op om den ændrede livsstil med akupunktur, som er med til at regulere kroppens indre ubalancer og uddrive inflammation i kroppen.

Back To Top