skip to Main Content
Undgå vinterdepression

af Rebekka Simonsen

For mange mennesker er vinteren en hyggelig tid med tændte stearinlys og hygge i stuerne. For andre er vinteren lang og mørk, og da vi ikke får så meget sol, lys og luft, som vi plejer, rammes mange af tristhed, manglende energi og måske endda en vinterdepression.

Heldigvis kan vi selv gøre en del for at afhjælpe dette.

  • Det er vigtigt at få så meget lys som muligt. Desværre er det ikke alle, der kan rejse sydpå, men du kan sørge for at komme udenfor så meget som muligt, mens der er dagslys, og især når solen skinner. Der er uger, hvor solen ikke skinner, eller hvor du ikke har mulighed for at komme meget ud. Her kan du have glæde af en lyslampe, som kan stå foran dig måske på arbejdet ved siden af computeren eller bare derhjemme.
  • Motion betyder også meget for humøret. Så hvis du kan komme ud og løbe en tur, får du kombineret motion og lys. Hvis det ikke er muligt, er det selvfølgelig også fint med andre former for motion. Det handler om at skabe bevægelse i kroppen, for ved bevægelse udløses endorfiner, som er et kroppens lykkehormoner.
  • Når du sover godt om natten, får du også mere energi om dagen. Så husk at slukke computeren og mobilen mindst en time, inden du lægger dig til at sove. Du kan også gå en tur, drikke en kop kamillete, eller hvad du nu oplever får dig til at falde bedst til ro.
  • Da solen er den vigtigste kilde til D-vitamin, kan et tilskud D-vitamin i vinterperioden også være en god idé.
  • Akupunktur er også rigtig godt til at behandle symptomer som stress, søvnløshed og depression. Kontakt mig hvis du vil vide mere om, hvordan et akupunktur kan bruges i den forbindelse.
Back To Top